עושים חדשנות בבריאות
פרופ' בליצר, ועידן כהן מגישים פודקאסט על פריצות הדרך, התפיסות החדשניות וכל מה שמביא את רפואת העתיד אלינו כבר היום:
לאן אנחנו הולכים ומהם החידושים המשמעותיים שיאפשרו לנו לנהל את הבריאות שלנו בצורה המיטבית ביותר.
מה קשור סוסים ומגנטים?
אחד מהתחומים ברפואה שנמצאים תחת הלחץ המשמעותי ביותר בעקבות המלחמה, הוא השיקום.
החדשנות בשיקום היא האמצעי להשגת המטרה המרכזית - החזרת המטופל לאיכות חיים מיטבית ועצמאות מרבית בהתאם ליכולותיו.
ד"ר חגי אמיר - מנהל המרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין מקבוצת כללית ומנהל המחלקה לשיקום אורטופדי; וענת גילן - מנהלת החדשנות והפיתוח העסקי בבית לוינשטיין, בשיחה על החדשנות שבעולם השיקום - מגירוי מגנטי של המוח, עבור במערכות ממוחשבות לניטור תרופות, ועד לטיפולים הרחוקים מאוד מטכנולוגיה פורצת דרך - על מנת להשיג את יעדי השיקום של המטופלים.
על טכנולוגיה ואנושיות בגיל השלישי
חדשנות והגיל השלישי נדמים לחלק האנשים כמו דבר והיפוכו. אך האתגר הוא ההתמודדות עם דעות קדומות ותפיסות מוטעות לגבי יכולותיהם של אנשים מבוגרים.
ד"ר מירה מרם, מנהלת המרכז השיקומי-גריאטרי מבית רבקה, מספרת לנו איך גם עבור הגיל השלישי אימוץ של טכנולוגיות חדשות כמו מציאות מדומה, יחד עם גישה אנושית ורגישה יכולים להביא להצלחות ופריצות דרך בשיקומם.
הכי מותאמת אישית – רפואה גנומית מדוייקת
כבר היום הטכנולוגיה מאפשרת לרופאים שלנו לתת מענה טיפולי התפור למידותינו.
פרופ' שי בן שחר, רופא ילדים ומנהל המחלקה לרפואית מותאמת אישית גנומית, מספר על פריצות דרך מדעיות בכל הנוגע לרפואה המותאמת ל-DNA שלנו, ועל תרגום עולם הגנטיקה התיאורטי לתוך הפרקטיקה היומיומית, על מנת לשנות את השגרה הרפואית ולנצל באופן מיטבי את התובנות החדשות שאפשר להפיק מתוך המידע הגנומי והגנטי.
החלטות שמשפיעות על הבריאות שלך
תפוח או תפוצ'יפס? שוקולד או גזר? שעות שינה או לילה לבן?
כביכול הבחירה הבריאה ברורה, אבל היא אף פעם לא פשוטה.
ד"ר עדי ברלינר סנדריי, מנהלת היחידה להיענות מטופלים מבוססת נתונים בכללית, מספרת לנו על איך רותמים את עולם הכלכלה ההתנהגותית ואת הדחיפה הקלה בכיוון הנכון (nudge) לסייע בקבלת ההחלטות שייטיבו איתנו בריאותית (ו…כן, התשובה היא - לצערנו - תפוח).
אחיות למסע - חדשנות בסיעוד
רפואה אינה מורכבת רק מרופאים ורופאות, אלא גם מכל הצוות המטפל, שדואג למטופלים בין אם בבתי החולים ובין אם בקהילה.
אתי רוזנברג, מנהלת המחלקה לפיתוח ולחדשנות באֲחָיוּת בשירותי בריאות כללית, מספרת על חשיבות הקשב במקצוע, שזה עתה שינה את שמו מ"סיעוד" ל"אֲחָיוּת", על היכולת להמציא, לאלתר ולתת מענה ועל הובלת חידושים בעולם שנדמה עד כה כשמרני.
לשבור את הסטיגמה – חדשנות בבריאות הנפש
כיצד ניתן למנוע אובדנות באמצעות אפליקציה? מהו המהפך החשיבתי שעובר על תחום בריאות הנפש וכיצד המטופלים בתחום באים לידי ביטוי? והאם ה-7.10 התחיל את המהפך בתחום או שאולי רק האיץ אותו?
אנו מזמינים אתכם להאזין לפרק הראשון בסדרת הפודקאסטים החדשה ״עושים חדשנות בבריאות״ בו ד״ר גלעד אגר סגן מנהל המחלקה הפתוחה ומנהל מרכז החדשנות של בית החולים ״גהה״, משתף איך מייצרים חדשנות במקום של סטיגמה והשתקה חברתית ובשינוי שעובר התחום עוד לפני ה-7.10 ומאז.
החדשנות בעולמות רפואת הנפש היא כנראה מהמסעירות שיש.
רפואה מכל מקום – נגישות בפריפריה
אין מקום שיש בו יותר אתגרים וקושי לתת רפואה באיכות טובה ובזמינות גבוהה, מאשר בספר, תוצאה של מרחקים גיאוגרפיים מנקודות יישוב גדולות, וזמינות נמוכה של כוח אדם מיומן.
ד"ר אסי סיקורל, רופא כפר ומנהל יחידת החדשנות במחוז דרום בשירותי בריאות כללית מספר על הנגשת מערכת הבריאות לפריפריות, ואיך מקיימים בתוך המדבר חדשנות (בעיקר תפישתית) הנטועה בחיבור למקום ולקהילה.